הדרכת בטיחות לעובדי אחזקה
רועי כהן 24/02/2018
עובדי אחזקה חשופים לעבודת תחזוקה בסיכון גבוהה הכוללים סיכונים ספציפיים וייחודיים.
בניגוד לעובדים על המכונות, לא ניתן להפריד בין עובדי האחזקה לאזורי הסיכון במכונות, כיוון שעובדי האחזקה צריכים להיות קרובים לתהליך כאשר לעיתים המיגון של המכונות מוסר.
עבודות תחזוקה כוללת לעתים קרובות משימות לא שגרתיות והיא מבוצעת לעתים קרובות בתנאים יוצאי דופן, כגון עבודה במקומות סגורים, חשמל חי, ציוד בתנועה ללא מיגון וכו'.
תקנות הבטיחות בעבודה קובעות שבאחריות המעסיק לבצע הדרכות בטיחות לעובדי אחזקה לפחות פעם בשנה ולהעביר לעובדי האחזקה את כל הסיכונים שהם חשופים אליהם, כולל ציוד המגן הנדרש ואופן התפעול של מכונות ללא מיגון.
תקנות ארגון הפיקוח על העבודה (מסירת מידע והדרכת עובדים), התשנ"ט-1999. סעיף 3(ג) של התקנות קובע כי הדרכה למנהלי עבודה ולעובדי תחזוקה תינתן באמצעות המוסד לבטיחות ולגיהות או מוסד או אדם אחר שאישר לכך מפקח עבודה ראשי.
הדרכת בטיחות לעובדי האחזקה כוללת מסירת מידע עדכני על כללי העבודה הבטיחותית תוך שמירה על בריאות העובדים בזמן העבודה על מכונות ומתקנים.
נושאי ההדרכה לעובדי אחזקה יכללו:
- בטיחות כללית.
- הדרכת עובד כשיר.
- סיכוני חשמל , נעילה ותיוג.
- בטיחותבכלים מטלטלים/
- מיגון מכונות.
- ציוד מגן אישי.
- כיבוי אש.
- חומרים מסוכנים (מדללים, צבעים וכו')
שחר הנדסת בטיחות מבצעת הדרכת בטיחות לעובדי אחזקה באמצעות צוות מדריכים מוסמכים להדרכת עובדי אחזקה.
ההדרכות מבוצעות באמצעות חומר עדכני הכולל תמונות וסרטונים ודוגמאות מהמפעלים הרבים בהם אנחנו נותנים שירות.
אל תדחו למחר מה שאפשר למנוע היום
למידע נוסף אודות הדרכות לעובדי אחזקה התקשרו לטלפון 073-7421999
או השאירו פרטים באמצעות טופס צור קשר
פקודת הבטיחות בעבודה 1970 (סעיף 38 לפקודה) מגדירה:
גישה למכונות כשאינן מגודרות
- (א) כשבאים לקבוע, לענין סעיף 37, אם חלק הטעון גידור הוצב או נבנה כך שיש בו אותה מידת בטיחות לכל העובד בחצרים כאילו גודר לבטח, לא יבוא בחשבון אדם כשיר המבצע פעולה במכונות שבתנועה, או פעולה בממסרת שבתנועה, בתנאים אלה:
(1) הוא לבוש סרבל עשוי חתיכה אחת, הדוק לגוף ובמצב תקין, רכוס באמצעי שאינו מניח קצוות חשופים ורפויים ובלי כיסים חיצוניים חוץ מכיס אחורי; תנאי זה לא יחול על מכוונן מכונת כלים או מכונאי מיומן אחר המועסק בכיוונון מכונה שמתפקידו לכווננה;
(2) כל סולם המשמש בביצוע הפעולה קבוע לבטח, קשור לבטח או מוחזק היטב בידי אדם אחר.
(ב) בסעיף זה –
"אדם כשיר" – מי שהגיע לגיל שמונה עשרה ונתמלאו בו שתי אלה:
(1) הוא נתמנה על ידי תופש המפעל, מינוי בכתב שצורף לפנקס המפעל, לבצע פעולות במכונות שבתנועה ופעולות בממסרת שבתנועה, כולן או מקצתן, כפי שפורש בכתב המינוי, וקיבל מאת התופש עותק של כתב המינוי בחתימת ידו;
(2) הוא הוכשר במידה מספקת לעבודה הכרוכה בכל פעולה שהוסמך במינויו לבצע, ומכיר את הסכנות הכרוכות במכונות שבתנועה ובממסרת שבתנועה הנובעות מפעולה כאמור;
"פעולה במכונות שבתנועה" – בדיקת חלק של מכונות, או סיכה או כיוונון שנתגלה בהם צורך מיידי תוך כדי הבדיקה, שצריך לבצעם כשהחלק בתנועה;
"פעולה בממסרת שבתנועה" – סיכה בממסרת המשמשת בתהליך רצוף, או הרכבה או העברה של רצועת הנע שבממסרת כאמור, אם אישר המפקח הראשי בתעודה למפעל, שנחה דעתו כי מחמת רציפות התהליך עשויה עצירת הממסרת לפגוע קשה בביצוע התהליך, והפעולה נעשית בשיטה ובנסיבות שנקבעו בתעודה האמורה ובהתאם לתנאים שפורשו בה.